uitvaartzangeres

Uitvaart

Bij het verlies van een dierbare is muziek zo waardevol. Muziek kan je helpen om het verdriet dragelijk te maken. Mijn muziek is ondersteunend en geeft herkenning en erkenning. Een moment om even volledig te mogen zijn met dat wat er in je speelt. Een zachte uitnodiging of een liefdevolle ondersteuning.

Mijn muziek helpt mensen dichtbij hun gevoel te komen en geeft troost bij groot verlies en verdriet.

Ben je geïnteresseerd? Scroll naar beneden (onder de video’s) voor extra informatie over de mogelijkheden en een beschrijving van mijn motivatie. 

Muziek schrijven is mijn kracht. Ik verwoord jouw gevoel en emoties en schrijf ze op maat. Ik vat de sfeer van jouw verhaal en zet het om in pure zachte klanken.

Mariska Nieuwenhuijsen

Keuze uit bestaande muziek:

Scroll naar beneden voor unieke muziek speciaal voor jou geschreven.

Muziek op maat geschreven

Wil je een superpersoonlijk lied geheel afgestemd op jou? Dan kan ik een lied voor je schrijven. Ik ga als volgt te werk:
 
 • Via een kennismakingsgesprek en/of een digitale invullijst leer ik jullie en jullie dierbare kennen. Daar put ik mijn inspiratie uit. 
 • Tijdens  het proces laat ik het lied horen. Daar is ruimte voor kleine aanpassingen. Een zin die je er nog graag in wilt hebben of een zin die je juist helemaal niet prettig vindt. 
 • Ik zing het lied live op de door jullie gekozen plek. Dit kan de uitvaart zijn. Dit kan een ander moment zijn waarin jullie bij elkaar komen en een mooi moment creëren met elkaar. 
 • Ik gebruik jullie input als inspiratie, ik schrijf altijd mijn eigen teksten en bepaal wat er in komt. Uiteraard kunnen jullie aangeven wat echt belangrijk voor jullie is. De gesprekken of vragenlijsten worden dus niet 1 op 1 overgenomen, maar voeden mij om vanuit mijn intuïtie en creatiekracht een lied te schrijven die matcht met de emotie van jullie en ondersteunend zal zijn voor jullie proces.
 • Wanneer ik binnen 7 dagen een lied moet schrijven, dan werk ik met vooraf gecomponeerde melodie en begeleiding. Mocht er sprake zijn van een langer proces, bijvoorbeeld een lang ziekte bed, dan kunt u kiezen voor op maat gemaakte melodie en begeleiding.
 • Indien u wilt dat ik mezelf op vleugel of piano begeleidt dan dient er op de locatie een piano of vleugel beschikbaar te zijn. Indien die niet aanwezig is dan zorg ik zelf voor gitaar of bariton ukelele.
 • Ik behoud te allen tijde de rechten van de muziek die ik op maat voor u schrijf. Ik ben vrij om deze muziek na voltooien van de opdracht uit te brengen of op andere gelegenheden te spelen.
 • U ontvangt sowieso altijd de tekst van het lied, indien gewenst het akkoordenschema, en u mag zelf een opname maken van het lied. Indien u een aandenken wilt kan ik een opname maken in mijn studio. Deze opname is uiterlijk 2 maanden na uitvaart gereed en ontvangt u via een downloadlink op MP3. De prijs is afhankelijk van het aantal muziekinstrumenten en het aantal stemmen.
 • Ben je geïnteresseerd en wil je weten wat de kosten zijn? Mail me dan met jouw specifieke vraag en als je je telefoonnummer vermeld dan bel ik je terug. 

Bestaande muziek

 • Luister naar mijn bestaande muziek als inspiratie
 • Boek mij met één van mijn bestaande liedjes.  
 • Mijn bestaande muziek kun je vinden in de bovenstaande video’s, luister mij op Spotify, koop een album of zie video’s op mijn sociale media. 
 • Kleine aanpassing aan de tekst om het passender te maken voor jullie situatie is in overleg mogelijk. 
 • Je kunt een kostenindicatie aanvragen via de mail.
Mariska Nieuwenhuijsen

Persoonlijk & Authentiek

Mijn motivatie

Voor mij is muziek een manier om mijn gevoel te uiten. Toen mijn vader ongeneeslijk ziek werd heb ik veel muziek geschreven om mijn gevoel te kunnen uiten. Deze muziek heb ik ook nog met hem kunnen delen. Hij was een groot fan van mijn muziek. Het laatste jaar van zijn leven ging het erg slecht met hem, waardoor we meerdere keren afscheid hebben genomen. Maar hij was erg sterk en kwam steeds weer terug. Daardoor heb ik veel muziek geschreven waarvan ik dacht dat het een afscheid was en heb ik dit ook nog met hem kunnen delen. Dit was erg bijzonder. Uiteindelijk heb ik 2 liedjes die ik speciaal voor hem heb geschreven op zijn uitvaart kunnen zingen. Ik vond dit voor mezelf een erg bijzonder afscheid. En ik merkte ook hoeveel dit deed met de mensen die op zijn uitvaart waren gekomen. Daar is het idee geboren om mijn talent ook in te zetten voor anderen. Ik zie het als een laatste cadeau van mijn vader, een laatste liefdevolle steuntje. Zodat ik waarde kan brengen met mijn muziek. 

Naast deze persoonlijk ervaring voel ik een grote intrensieke motivatie om met mijn muziek impact te maken. Mijn helpt mensen om bij hun gevoel te komen, op een zachte en veilige manier. Mensen vinden het vaak moeilijk om heftige emoties te voelen, zoals je kan voelen op een uitvaart bij een afscheid waar je misschien nog niet klaar voor was. Mijn muziek helpt om het te ervaren. Het brengt wat licht in de donkerte en geeft troost en zachtheid. Het is iets wat mij persoonlijk raakt en het is iets waar ik mij met mijn hele hart voor in wil zetten.

FAQ.

Wanneer je contact bepalen we in goed overleg of het haalbaar is. Ik zal eerst vooral kijken of het in mijn planning haalbaar is.

Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik goede en duidelijke input krijg. Dit kan zijn door het invullen van een vragenformulier, of door een inspiratiegesprek. Doorgaans kan ik binnen zeer korte tijd mooie teksten schrijven. Ik blijf mens, dus daarom spreek ik altijd van te voren af dat als het niet mocht lukken ik de vrijheid heb dit aan te geven. Dan zal ik, indien gewenst, er staan met een bestaand lied van mij en worden er uiteraard alleen kosten voor het bestaande lied in rekening gebracht. Het niet kunnen leveren van een lied op maat is nog nooit gebeurd en is niet in de lijn der verwachting. 

Op het moment dat ik een opdracht aanneem om een lied op maat te maken, ligt mijn prioriteit bij deze opdracht. Het gaat vaak om zeer korte tijd en ik vind het belangrijk dat ik het lied schrijf met veel aandacht en liefde. 

Een lied schrijven is veel werk. Daarnaast zit er ook nog veel werk in het repeteren en zorgen dat het lied goed uitgevoerd kan worden. 

Jazeker! Zie ‘muziek op maat’. 

En ook als er sprake is van een lang ziektebed, waardoor de dierbare er ook nog van kan genieten. 

Kunst blijft subjectief. Als je mijn muziek mooi vindt en mijn repertoire spreekt je aan dan zitten we al op de goede weg. Ik kan niet garanderen dat je het mooi vindt, maar ik componeer vanuit mijn hart en ziel. Ik stem me af op jullie verhaal. Mochten jullie niet tevreden zijn, maar zijn we beide eens dat ik wel de effort heb geleverd: dan zijn jullie altijd vrij om mij niet op te laten treden. De gemaakte kosten worden in rekening gebracht. Ik ga ervanuit dat we elkaar daarin kunnen ontmoeten. 

Er zijn genoeg momenten om aan te geven of je wel of niet tevreden bent. 

Nu zijn we samen, dit ene moment hier bij elkaar. ik kijk je in de ogen en je kijkt me vredig aan. en wat er ook gebeurt, hoe het ook zal gaan. Wij hebben elkaar. Ik zie jou staan.

Samen (album de kunst om lief te hebben) Mariska Nieuwenhuijsen